NOR ASMIRA MUSA

like me =)

Thursday, December 28

The hardest corner in life

Hi everyone,

Life will give you wrapped present. Common phrase that anybody heard and find when we are in hardest corner in life. Sound simple, to get easy with that part its you need the most tough emotion ahead. Everyone will be test, how we react on that? That issues.







Don't judge. Trust on Allah. Sabar! For each test given. Sabar! Bumi ini milik Allah, segalanya isinya walhal kita sekalipun adalah milikNya, and why must have negative reaction dalam setiap ujian Dia bagi.

Tired?
Sure its. The things is we are in examination. Allah test us in different way, and you i wish you okayyyy in every situation. =) And now, just follow the flow, sure we cant to bring the past to future, as well twist all the the thing "kun fa ya kun", DOA!!! its cure of everything. InsyaAllah...

Wish me strong please..

Selamat tahun baru..

-Semoga impian kita semua tercapai di tahun 2018-


love: mira








Addicted to this song

hello 28 December ::

me love tis song..hahahha



taddaaaaa~~~~~

Love:mira

Friday, November 24

My day on Satuday to Thursday

So here is some of pola kehidupan after my study world!!!
Tiada yang salah melainkan yang benar
"kehidupan masa belajar tu ada LIFE berbanding kerja"
hahhahahahahaahaha...

2015...
The end of year, maka berkonvo laa ramai-ramai student UMK...
 Alhamdulillah wa Syukurilah..
Allah mudahkan jalan hambaNya..

2016..
Rezeki awal kerja..so on Januari 2016 mulakan kerjaya..
Tip nak berjaya kat sini, please jangan memilih kerja..sebab nowdays
kerja yang memilih hang..huhuhu..
Kerja apa-apa pun. Set dalam minda nak cari rezeki halal. But first thing first,
kena ikhlas & jujur..Okaiiii!!

My first job is, as a "kerani kilang kayu"

Then, now is my currently tempat mencari rezeki. Alhamdulillah..Dah setahun dalam bidang ni..




semburan racun anai-anai

kerja mengikat bata

tengah siapkan ground beam

rumah TNB

rumah sampah


Pump House

roof beam rumah sampah
Me student in Agriculture, but then working on Architecture Field..hahhaha
Lari jauh dari bidang..But is okayy, belajar tanpa mengira usia..


xoxo:mira

Monday, November 20

its 171117

Hello 21 November <3 <3

Hangout with favorite girl !!
Me love you...
(171117)


nymnymnym

me & nerererere

xoxo :mira

Friday, November 3

Reclaime your heart 1

Allah & Persangkaan....

“Aku mengikuti sangkaan hamba-Ku terhadap-Ku.
Dan Aku ada bersamanya jika ia sentiasa ingat Aku.
Jika ia ingat Aku sendirian, maka Aku pun akan ingat ia sendirian.
Jika ia ingat Aku dalam sekumpulan orang, Aku akan ingat dia dalam kumpulan yang lebih baik dari itu (Malaikat).
Jika ia mendekat kepadaKu sejengkal, Aku akan mendekat kepadanya sehasta,
Jika ia mendekat kepadaku sehasta, Aku akan mendekat kepadanya satu depa.
Jika ia datang kepadaKu dengan berjalan, maka Aku akan mendatanginya berlari”

[HR. Bukhari no.7405]

Copy daripada Diari Hijrahku
https://telegram.me/DiariHijrahKu